Τα 5 βήματα της προετοιμασίας για μετακόμιση

  1. Πακετάρετε όσο το δυνατόν πιο καλά
    Οι μεγάλες κούτες θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για να αποθηκεύονται πιο ελαφριά και ογκώδη αντικείμενα, όπως είδη οικιακής χρήσης-μαγειρικά σκεύη. Κανονικού μεγέθους ή μικρότερες κούτες είναι καλύτερες για συμπαγή και πιο βαριά αντικείμενα για ευκολία στη διαχείριση.
    Σε κάθε κούτα τα πιο βαριά αντικείμενα θα πρέπει να τοποθετούνται στο κάτω μέρος και τα πιο ελαφριά στην κορυφή. Μπορείτε να αφήνετε ένα μικρό χώρο στην κορυφή κάθε κούτας ώστε να τον καλύπτετε με μια πετσέτα ή μαξιλάρι εάν είναι απαραίτητο. Προσέξτε να μην παραγεμίζετε τις κούτες, ώστε να σφραγίζονται, να στοιβάζονται σωστά και ακολούθως να μεταφέρονται εύκολα.
  2. Προστατέψετε σωστά τα αντικείμενα σας.
    Χρησιμοποιήστε άφθονη προστατευτική μεμβράνη, εφημερίδες, χαρτί ή πανιά για να τυλίξτε εύθραυστα αντικείμενα ώστε να μην έχετε κάποια απώλεια κατά τη μεταφορά. Τυλίξτε τα αντικείμενα ξεχωριστά και τοποθετήστε τα μέσα σε κούτες που έχετε πρώτα τοποθετήσει κάποιο από τα παραπάνω προστατευτικά είδη για μεγαλύτερη αντοχή και ασφάλεια. Αντικείμενα όπως πιάτα θα πρέπει να στοιβάζονται το ένα μέσα στο άλλο, ενώ άλλα όπως ποτήρια θα πρέπει να τοποθετούνται σε όρθια θέση.
  3. Σημειώστε τις κούτες.
    Γράψτε στο πλάι τις κούτες και όχι από πάνω ώστε να είναι πιο εύκολο να τις δείτε. Βρείτε κάτι το οποίο θα σας βοηθήσει να καταλάβετε ακριβώς τι περιέχει η κούτα και να σας βολέψει στο ξεπακετάρισμα. Τις κούτες που περιέχουν κάτι εύθραυστο το οποίο χρήζει ιδιαίτερης προσοχής, φροντίστε να τις σημειώσετε με κάποιο έντονο χρώμα και κεφαλαία γράμματα.
  4. Ξεχωρίστε τα είδη πρώτης ανάγκης.
    Σκεφτείτε τα αντικείμενα που θα χρειαστείτε πρώτα όταν φτάσετε στο καινούργιο σας σπίτι, αυτά που θα σας βοηθήσουν να περάσετε ομαλά τις πρώτες μέρες (νερό, καφές, πρόχειρο φαγητό, μια αλλαξιά ρούχα ή πιτζάμες, πετσέτες, σεντόνια, κουβέρτες, ένα φακό, είδη προσωπικής υγιεινής, χαρτί υγείας και ένα kit πρώτων βοηθειών).
  5. Διεκπεραιώστε τα διαδικαστικά της μετακόμισης.
    Φροντίστε να ξεμπερδέψετε με τη γραφειοκρατία από νωρίς. Θα πρέπει να επικοινωνήσετε πρώτα με τον πάροχο του ρεύματος για την μεταφορά της σύνδεσης, ώστε οι πρώτες μέρες στο νέο σας σπίτι να μην σας βρουν στα σκοτάδια. Έπειτα πρέπει να γίνει και η μεταφορά της γραμμής του τηλεφώνου και η ενημέρωση της νέας σας διεύθυνσης για αλλαγή ονόματος ΔΕΗ.

Μετά από μέρες προετοιμασίας και προγραμματισμού, εσείς και η οικογένειά σας βρίσκεστε στο νέο σπίτι σας! Μετά από μια κουραστική μέρα, μην προσπαθήσετε να ξεπακετάρετε τα πάντα με τη μία. Φτιάξτε τα κρεβάτια και μετά περάστε το βράδυ χαλαρώνοντας με τα αγαπημένα σας πρόσωπα και συγχαίροντας τον εαυτό σας για την πραγματοποίηση της.