Για να είστε σίγουροι ότι δεν σας έχει ξεφύγει κάτι, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να φτιάξετε μια λίστα με τις δουλειές που πρέπει να γίνουν. Φροντίστε να τις χωρίσετε σε εκείνες που θα κάνετε πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη μετακόμιση. Επίσης εάν έχετε επιστρατεύσει οικογένεια και φίλους να σας βοηθήσουν, αναθέσετε στον καθένα τις αρμοδιότητες του ώστε να γίνουν όλα πιο εύκολα και χωρίς παρεξηγήσεις.

Το επόμενο βήμα είναι να ψάξετε για την μεταφορική εταιρεία που θα καλύψει τις ανάγκες σας. Η Αθανασίου Μεταφορική, είναι η επιλογή που θα σας λύσει τα χέρια. Αναζητήστε μεταφορείς στον πιο ενημερωμένο κατάλογο επαγγελματιών και αφήστε τους ειδικούς να βγάλουν εις πέρας το δύσκολο κομμάτι για εσάς.

 

Ποια είναι τα υλικά που θα χρειαστώ;

Κούτες για μετακόμιση

Επιλέξτε χάρτινες κούτες σε διάφορα μεγέθη για να αποθηκεύσετε τα αντικείμενα σας. Θα πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση και να κλείνουν από πάνω ώστε να μπορέσετε να τις κολλήσετε με ταινία. Αυτό που μπορεί να κάνει πιο εύκολη όλη τη διαδικασία είναι να σημειώνετε το περιεχόμενο του κουτιού στο πλάι και όχι πάνω, για να μπορείτε πιο εύκολα να εντοπίζετε το εσωτερικό του, όταν ξεπακετάρετε και ψάχνετε κάτι συγκεκριμένο πρώτα.

Πλαστικές Σακούλες
Μια χρήση που δεν έχουμε σκεφτεί ίσως οι περισσότεροι από εμάς είναι να βάζουμε τα κρεμασμένα ρούχα μας μέσα σε αυτές, μαζί με τις κρεμάστρες. Έτσι το μόνο που έχετε να κάνετε στο καινούργιο σπίτι είναι να τις αφαιρέσετε και τα ρούχα σας είναι αμέσως έτοιμα να τα ξανά κρεμάσετε.

Ταινίες Συσκευασίας
Θα σας βοηθήσουν να κλείνετε καλά τις κούτες σας ώστε να μείνουν τα αντικείμενα σας άθικτα και να αμπαλάρετε τα έπιπλα σας με τα υλικά που θα προμηθευτείτε

Ειδική Μεμβράνη με Φυσαλίδες
Τα εύθραυστα αντικείμενα σας θα πρέπει να προστατευθούν καταλλήλως ώστε να μην έχετε ανεπιθύμητες ζημιές στις μεταφορές.

Η προετοιμασία της μετακόμισης θα πρέπει να ξεκινήσει από νωρίς ώστε να μην έχετε το χρόνο να σας πιέζει και να σας αγχώνει. Ξεκινήστε να οργανώνετε και να πακετάρετε τα πράγματα σας μέρες νωρίτερα.